BERLiN BR2305 Tlakový hrniec, 14L

Neohodnotené

Tlakový hrniec BERLiN BER2305 z kvalitnej nerezovej ocele. Rýchlejšie varenie. Pre potraviny plné živín.

štandardná cena: €85,90 –13 % €74,69
Dostupnosť: Odosielame ihneď
Môžeme doručiť do:
15.10.2025
Možnosti doručenia
Kód: 89798
BERLiN BR2305 Tlakový hrniec, 14L
Neohodnotené
tlakovy hrniec 14l
€85,90 –13 %

Podrobný popis

Upozornenie: Hrnce môžu byť dodávané aj pod značkou Hascevher, Arise. Avšak, nemusíte sa obávať, že by ste dostali iný produkt, než ktorý ste si objednali. Ide o identické produkty s rovnakou kvalitou prevedenia  a spracovania, vyrobené len pod záštitou inej značky.

Chcete mať rýchlo uvarené jedlá za niekoľko minút a neprísť o plnosť chutí?

Kuchynská pomôcka, ktorá dokáže uľahčiť varenie a ušetriť v súčasnosti jednu z najvzácnejších vecí – drahocenný čas. Tlakové hrnce sú aj preto obľúbenou súčasťou domácností mnohých moderných a úspešných gazdiniek. Vďaka nemu totiž nemusia stráviť pri varení obeda pol dňa, ale len hodinku či dve. Čas, ktorý vďaka nim ušetria, môžu preto využiť zmysluplnejšie a stráviť ho príjemnejšie pri svojich obľúbených aktivitách.

Praktický pákový tlakový hrniec s objemom nádoby 14 litrov sa radí medzi kompaktné hrnce, ktoré vynikajú jednoduchým moderným vzhľadom a rokmi overenou konštrukciou. Hrniec je vyrobený z vysoko kvalitnej nehrdzavejúcej ocele. Výhodou je predovšetkým kvalita spracovania a dlhodobá využiteľnosť. Táto nehrdzavejúca oceľ patrí medzi najlepšie, ale aj dobre vyzerá a navyše s ňou nie sú problémy pri čistení a udržiavaní.

Je vybavený masívnymi úchytmi, ktoré nepália a extra silným sendvičovým dnom.

Vhodný je pre všetky sporáky -  plynové, elektrické, sklokeramické a indukčné.

Tlakový, Papinov alebo kuchta?

Všetky tieto  názvy, aj keď znejú úplne odlišne, znamenajú jedno a to isté. Označujú nádobu na varenie, ktorá sa dá uzatvoriť a tým v nej vznikne vyšší tlak, čoho dôsledkom je aj zvýšenie teploty a rýchlejšie uvarenie jedla. Tlakový hrniec je asi najbežnejšie používaný názov. Kuchta je odvodená z maďarčiny a pomenovanie Papinov hrniec zas vzniklo na základe mena objaviteľa tohto hrnca.

Ako to celé funguje?

V uzatvorenej nádobe sa zvyšuje tlak na vyšší, než je bežný atmosférický tlak a vďaka tomu sa následne zvyšuje teplota, pri ktorej sa jedlo pripravuje. Vďaka tomu trvá varenie omnoho menej času, ako pri klasickej príprave v normálnom hrnci. V tlakovom hrnci sa tak teplota zvyšuje až na 120 – 140°C, zatiaľ čo v klasických hrncoch je teplota pri príprave jedál varením len okolo 95 - 100°C.

Kľúčové vlastnosti:

  • špičková kvalita
  • jednoduché použitie
  • ľahká a jednoduchá údržba
  • zachovanie väčšieho množstva živín
  • výraznejšia chuť jedla
  • šetrite energiu a čas
  • obľúbená konštrukcia s moderným dizajnom
  • napr. pri varení zemiakov stačí zaliať len 3dcl vody a doba varenia je 5minút
  • pozor na prílišné naplnenie hrnca!!!
  • materiál: špičková nerezová oceľ
  • sendvičové dno
  • vhodný pre všetky typy sporákov – plynové, elektrické, sklokeramické a indukčné
  • vhodné do umývačky riadu
  • ušká na hrnci nikdy nepália
  • odolné voči teplotným šokom

Porovnanie časov prípravy:

                                                Tlakový hrniec             Normálny hrniec

Kuracie mäso                              15 minút                    30 – 40 minút

Bravčové mäso                            30 minút                   60 – 70 minút

Hovädzie mäso                            60 minút                    2 – 3 hodiny

Strukoviny                                    10 minút                    30 minút

Zemiaky                                         5 – 10 minút             30 minút

Ryža                                                5 minút                      20 minút

Brokolica, Karfiol                         3 minúty                     20 minút

Čistenie a starostlivosť:

Pred prvým varením s novými hrncami, ho umyte v horúcej vode so saponátom a dôkladne opláchnite. S údržbou vášho tlakového hrnca nebudete mať najmenší problém, pokiaľ od začiatku budete vedieť, ako s ním zaobchádzať na sporáku. Je dobré hrnce po použití umyť horúcou vodou so saponátom a hneď potom dobre utrieť. Ušľachtilá oceľ bude mať stále žiadaný vysoký lesk.

Je dobre, pokiaľ výrobky z ušľachtilej ocele hneď po použití umyjete alebo ich aspoň naplníte vodou a pridáte trochu saponátu. Tak v hrncoch nič nezaschne a vy nemusíte zaschnuté zvyšky s námahou umývať. Pri mimoriadne veľkom zašpinení hrncov, ich naplňte vodou s trochou saponátu a nechajte krátko povariť.

Zostatky nečistôt môžete odstrániť hubkou alebo umelým kartáčom. Nepoužívajte k čisteniu vysokoleštených plôch žiadne drsné prípravky (piesky, apod.) , pretože by sa stali matnými.

Ošetrovanie a kozmetika:

  • nepoužívajte kovovú drôtenku na leštené plochy
  • v umývačke môžete umývať všetky kovové časti
  • stratenie farby používaním pri vysokých teplotách alebo vytvorenie škvŕn (v závislosti od tvrdosti vody), sa najlepšie očistia zriedeným octom alebo kvapkami citrónu.
  • fľaky neovplyvňujú funkčnosť a zdravotnú nezávadnosť riadu, nie sú chybou a nemôžu byť dôvodom reklamácie.
  • pri prehriatí prázdnych hrncov sa môže na ich povrchu vytvoriť fialové až hnedé sfarbenie - toto sfarbenie neobmedzuje funkčnosť a ani zdravotnú nezávadnosť hrncov, nie je chybou a nemôžu byť dôvodom reklamácie.

Parametre a špecifikácie:

Výrobca: BERLiN

Model: BER2305

Farba: nerezová

Objem: 14L

Vonkajší povrch: nerezový

Krajina pôvodu: Turecko

Certifikát: CE

Dodatočné parametre

Kategória: Tlakové hrnce
EAN: 8697430020948
Farba: nerezová
Objem: 14 L
Kategória tovaru: Tlakové hrnce
Objem: 14 L
Materiál kotliny:
Materiál kotlíka:
Materiál: nehrdzavejúca oceľ
Značka: BERLiN

Diskusia

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Povinné polia

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola