Tlakový hrniec Perfect Home 13345 z kvalitnej nerezovej ocele. Uľahčí vám varenie a taktiež vaše potraviny zanechá plné živín.
môžete mať 16.09.2024
Upozornenie: Hrnce môžu byť dodávané aj pod značkou Hascevher, Arise. Avšak, nemusíte sa obávať, že by ste dostali iný produkt, než ktorý ste si objednali. Ide o identické produkty s rovnakou kvalitou prevedenia a spracovania, vyrobené len pod záštitou inej značky.
Chcete mať rýchlo uvarené jedlá za niekoľko minút a neprísť o plnosť chutí?
Kuchynská pomôcka, ktorá dokáže uľahčiť varenie a ušetriť v súčasnosti jednu z najvzácnejších vecí – drahocenný čas. Tlakové hrnce sú aj preto obľúbenou súčasťou domácností mnohých moderných a úspešných gazdiniek. Vďaka nemu totiž nemusia stráviť pri varení obeda pol dňa, ale len hodinku či dve. Čas, ktorý vďaka nim ušetria, môžu preto využiť zmysluplnejšie a stráviť ho príjemnejšie pri svojich obľúbených aktivitách.
Praktický pákový tlakový hrniec sa radí medzi kompaktné hrnce, ktoré vynikajú jednoduchým moderným vzhľadom a rokmi overenou konštrukciou. Hrniec je vyrobený z vysoko kvalitnej nehrdzavejúcej ocele. Výhodou je predovšetkým kvalita spracovania a dlhodobá využiteľnosť. Táto nehrdzavejúca oceľ patrí medzi najlepšie, ale aj dobre vyzerá a navyše s ňou nie sú problémy pri čistení a udržiavaní.
Je vybavený masívnymi úchytmi, ktoré nepália a extra silným sendvičovým dnom.
Vhodný je pre sporáky - plynové, elektrické, sklokeramické a indukčné.
Tlakový, Papinov alebo kuchta?
Všetky tieto názvy, aj keď znejú úplne odlišne, znamenajú jedno a to isté. Označujú nádobu na varenie, ktorá sa dá uzatvoriť a tým v nej vznikne vyšší tlak, čoho dôsledkom je aj zvýšenie teploty a rýchlejšie uvarenie jedla. Tlakový hrniec je asi najbežnejšie používaný názov. Kuchta je odvodená z maďarčiny a pomenovanie Papinov hrniec zas vzniklo na základe mena objaviteľa tohto hrnca.
Ako to celé funguje?
V uzatvorenej nádobe sa zvyšuje tlak na vyšší, než je bežný atmosférický tlak a vďaka tomu sa následne zvyšuje teplota, pri ktorej sa jedlo pripravuje. Vďaka tomu trvá varenie omnoho menej času, ako pri klasickej príprave v normálnom hrnci. V tlakovom hrnci sa tak teplota zvyšuje až na 120 – 140°C, zatiaľ čo v klasických hrncoch je teplota pri príprave jedál varením len okolo 95 - 100°C.
Kľúčové vlastnosti:
Porovnanie časov prípravy:
Tlakový hrniec Normálny hrniec |
Kuracie mäso 15 minút 30 – 40 minút |
Bravčové mäso 30 minút 60 – 70 minút |
Hovädzie mäso 60 minút 2 – 3 hodiny |
Strukoviny 10 minút 30 minút |
Zemiaky 5 – 10 minút 30 minút |
Ryža 5 minút 20 minút |
Brokolica, Karfiol 3 minúty 20 minút |
Čistenie a starostlivosť:
Pred prvým varením s novými hrncami, ho umyte v horúcej vode so saponátom a dôkladne opláchnite. S údržbou vášho tlakového hrnca nebudete mať najmenší problém, pokiaľ od začiatku budete vedieť, ako s ním zaobchádzať na sporáku. Je dobré hrnce po použití umyť horúcou vodou so saponátom a hneď potom dobre utrieť. Ušľachtilá oceľ bude mať stále žiadaný vysoký lesk.
Je dobre, pokiaľ výrobky z ušľachtilej ocele hneď po použití umyjete alebo ich aspoň naplníte vodou a pridáte trochu saponátu. Tak v hrncoch nič nezaschne a vy nemusíte zaschnuté zvyšky s námahou umývať. Pri mimoriadne veľkom zašpinení hrncov, ich naplňte vodou s trochou saponátu a nechajte krátko povariť.
Zostatky nečistôt môžete odstrániť hubkou alebo umelou kefkou. Nepoužívajte k čisteniu vysokoleštených plôch žiadne drsné prípravky (piesky, apod.) , pretože by sa stali matnými.
Ošetrovanie a kozmetika:
Parametre a špecifikácie:
Výrobca: Perfect Home
Model: 13345
Objem: 9 L
Priemer: 20,9 cm
Šírka s rukoväťou: 32 cm
Výška: 25,5 cm
Výška s vekom: 32,5 cm
Farba: nerezová
Materiál: nehrdzavejúca oceľ, plast
Hmotnosť: 2,05 kg
Značka | Perfect Home |
---|---|
Materiál | nehrdzavejúca oceľ |
Farba | nerezová |
Objem | 9 L |
Značka | Perfect Home |
---|---|
Materiál | nehrdzavejúca oceľ |
Farba | nerezová |
Objem | 9 L |